Mgr. Radek Vondráček

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2023 5:48:00

Budou mít konečně Morava a Slezsko zákonem stvrzenou vlajku a znak?

Budou mít konečně Morava a Slezsko zákonem stvrzenou vlajku a znak?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona o zemských znacích a vlajkách

Budou mít konečně Morava a Slezsko zákonem stvrzenou vlajku a znak? Jsem předkladatelem návrhu zákona o zemských znacích a vlajkách. Celkem jeho znění podepsalo 79 poslanců s 6 poslaneckých klubů a to včetně několika ministrů. Troufám si tvrdit, že návrh s takovouto podporou ještě v této sněmovně nebyl a možná ani nebude. Je to síla! A máme krásné číslo sněmovního tisku rovných 400.

Teď návrh putuje k projednání vládou. To jsem zvědavý, jak se k tomu postaví. Když se podaří návrh prosadit, budeme mít zákonem stvrzenou vlajku a znak Moravy a také Slezska.

Takto zní preambule návrhu zákona:

Uznávaje dobré tradice státnosti zemí Koruny české a chráníce odkaz našich předků Parlament v úctě k symbolům historických zemí Čech, Moravy a Slezska, které jsou nedílnou součástí symboliky státu, rozhodl se zákonem upravit i podobu a užívání zemských znaků Čech, Moravy a Slezska.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama