Mgr. Radko Martínek

  • Pardubický kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.12.2010 15:56:00

Nemůžeme rezignovat na úroveň vzdělanosti našich dětí

Nemůžeme rezignovat na úroveň vzdělanosti našich dětí

Kraj doporučil středním odborným školám u maturitních oborů přijímací zkoušky.

Přijímací zkoušky u maturitních oborů by se měly od školního roku 2011 – 2012 na středních odborných školách stát běžnou praxí. S doporučením vypsat přijímací zkoušky pro uchazeče o studium prvních ročníků byli ředitelé těchto škol v Pardubickém kraji seznámeni 17. prosince 2010 při společném jednání s hejtmanem Radko Martínkem a radní pro školství, kulturu a památkovou péči Janou Pernicovou. „Mají-li naše děti uspět v globálním světě, nemůžeme rezignovat na úroveň jejich vzdělanosti. Shodují se na tom hejtmani všech krajů, kde je situace obdobná. V plošném zavedení přijímacích zkoušek spatřujeme jednu z cest, jak kvalitu vzdělávání zlepšovat,“ uvedl hejtman.

Všem středním školám zřizovaným Pardubickým krajem bylo s odvoláním na usnesení 37. řádného jednání Rady Pardubického kraje ze dne 19. 8. 2010 doporučeno v rámci přijímacího řízení do oborů vzdělání ukončovaných maturitní zkouškou konat přijímací zkoušky. Přijímací zkoušky budou jednotné, formou písemných testů. Kritéria a konkrétní předměty přijímacích zkoušek zveřejní dle školského zákona ředitelé středních škol na svých webových stránkách do 31.1. 2011.

Kraj hledá další možnosti podpory technického vzdělávání. Vedle informační kampaně a již zavedeného systému stipendií se kraj bude podílet na financování exkurzí žáků základních škol, jazykových kurzů pro žáky středních škol či odměňování nejlepších žáků technických oborů. Kraj též vede intenzivní jednání s jednotlivými svazy, jakým je například Sdružení výrobců v automobilovém průmyslu.

Ivan Hudeček, vedoucí oddělení komunikace
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama