Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2010 14:42:26

Ať Jurásková okamžitě řeší transplantace plic

Ať Jurásková okamžitě řeší transplantace plic

KSČM vyzývá ministryni zdravotnictví, aby neprodleně řešila financování transplantací plic

KSČM vyzývá ministryni zdravotnictví Danu Juráskovou, aby neprodleně začala řešit problém s úhradami za transplantace plic, které zachraňují lidské životy.

Zatímco ještě před několika lety byla transplantace plic hrazena jako jediná platba, nyní musí Fakultní nemocnice Motol fakturovat jednotlivé úkony zvlášť, aby dala dohromady částku za tuto život zachraňující operaci.

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) pouze alibisticky do budoucna nevylučuje, že k návratu k původnímu systému proplácení transplantací plic dojde. Odvolává se na to, že na tento výkon dosud není kód.

Je právě na ministerstvu zdravotnictví, aby tento ostudný stav urychleně změnilo. Na čekací listině pro transplantaci plic je nyní 50 lidí, podle lékařů by ale nové plíce potřeboval minimálně dvojnásobek pacientů.

KSČM zcela souhlasí s výrokem profesora Pavla Pafka: „Stále se jedná o zavedení kódu, přes který by pojišťovny tento výkon proplácely. Je to ostuda a hanebnost“.

Důrazně proto naléháme na ministryni Juráskovou, aby ještě do voleb zjednala nápravu a odstranila nedůstojný stav v proplácení transplantací plic. Jde o lidské životy, v takovém případě musí jít byrokratické výmluvy stranou.

Soňa Marková, poslankyně Parlamentu ČR a stínová ministryně zdravotnictví za KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout