Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2012 17:00:00

Odvolání ředitele SÚKL navozuje různá podezření

Odvolání ředitele SÚKL navozuje různá podezření

Náhlé odvolání ředitele SÚKL M. Beneše ministrem Hegerem bez uvedení jasného konkrétního důvodu vyvolává otázky, na které budeme chtít od ministra odpověď.

Hegerem zveřejněné odůvodnění, že tak učinil pro dlouhodobě rozdílné názory na lékovou politiku a neshody ve stylu práce, totiž považujeme za velmi vágní. Pokud ministr zcela jasně nevysvětlí, v čem podle jeho názoru ředitel SÚKL pochybil, navozuje to různá podezření, například že důvodem může být i neochota ředitele podvolit se problematickým rozhodnutím ministerstva, záměry SÚKL ohledně kontroly tvorby ceny léků od výrobce až po distribuci či možný lobbing nespokojených farmaceutických firem.

Tato podezření logicky vyvstávají i proto, že kroky ministra Hegera svědčí jak o nekompetentnosti, tak o snaze dále oslabovat české veřejné zdravotnictví, což by nutně vedlo ke zhoršení podmínek zdravotní péče o pacienty.

Soňa Marková, poslankyně Parlamentu ČR a stínová ministryně KSČM pro resort zdravotnictví

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama