Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2010 10:29:00

Peníze ve zdravotnictví lze najít, zamezí-li se korupci

Peníze ve zdravotnictví lze najít, zamezí-li se korupci

Stanovisko stínové ministryně za KSČM k avizované hromadné výpovědi lékařů.

KSČM si je plně vědoma skutečnosti, že efektivity českého zdravotnictví je často dosahováno na úkor odměňování nemocničních lékařů, kterých v ČR pracuje na 16 tisíc. Nyní přibývá počet těch, kteří jsou připraveni podat výpověď, pokud nedojde k navýšení jejich platů až na 70. 800 korun měsíčně vrámci požadované jednotné mzdové tabulky.

KSČM se plně ztotožňuje s názorem, že peníze ve zdravotnictví lze najít, pokud se zamezí korupci a stát zvýší platby za státní pojištěnce, které jsou dlouhodobě velmi nízké.

Lze souhlasit i stvrzením, že lékaři v nestátních nemocnicích mají velmi diferencované platy a často mnohem nižší než jejich kolegové v nemocnicích zřizovaných státem.

Za nejdůležitější však považujeme okamžitou změnu v postgraduálním vzdělávání lékařů a v odměňování mladých nemocničních lékařů. Situace právě v této věci je neudržitelná.

KSČM vyzývá vznikající vládní koalici, aby urychleně začala tyto dlouhodobě odkládané problémy řešit. Jinak hrozí postupné snižování kvality zdravotní péče pro občany České republiky.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama