Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.09.2009 22:04:53

Velká lež budoucí ministryně

Velká lež budoucí ministryně

V rozhovoru Lidových novin s budoucí ministryní zdravotnictví Danielou Filipiovou zaznělo i toto hodnocení socialistického zdravotnictví:

<div class="itmList">V rozhovoru Lidových novin s budoucí ministryní zdravotnictví Danielou Filipiovou zaznělo i toto hodnocení socialistického zdravotnictví: "Uvědomme si, jak tady fungovalo socialistické zdravotnictví. Vždyť já jsem jeho produktem. Nefungovalo nic. Kdyby tady tenkrát byl gama nůž, tak já dnes nejsem na vozíku. Maximálně kulhám."<br /><br /><br /> <p>Paní senátorka je podle svých slov na vozíku 22 let, to znamená od roku 1987. Pokud se podíváme do historie gama nože, tak ta začala ve švédském Stockholmu. Švédský chirurg Lars Leksell se svým kolegou radiobiologem Borje Larssonem začali v roce 1951 vyvíjet koncept, kdy chtěli neinvazivní metodou s maximální přesností a s minimálním poškozením okolních tkání likvidovat zhoubná ložiska v mozku. </p> <p>&nbsp;</p> <p>S vývojem skončili až v roce 1968. Tento první přístroj byl dalších dvanáct let experimentálně využíván ve Švédsku, kde k němu přibyl v roce 1975 druhý a v 80. letech třetí a čtvrtý - v Buenos Aires a v Anglii. V této době ale ještě stále nebyl veřejně využíván. </p> <p>&nbsp;</p> <p>V USA se první gama nůž objevil v roce 1987 a např. v Ontariu až v roce 2003! </p> <p>&nbsp;</p> <p>Historie gama nože v ČR je již všeobecně známa. V roce 1992 byl tento potřebný přístroj zakoupen z celonárodní sbírky a instalován v nemocnici Na Homolce. Měl výrobní číslo 37 a v Evropě se jednalo teprve o osmý exemplář. Z tohoto krátkého pohledu do minulosti zcela jasně vyplývá, že za tragédii paní Filipiové nemůže proklínané socialistické zdravotnictví. V té době by se jí operace Leksellovým gama nožem nedostalo ani v opěvovaném zdravotnictví kapitalistickém.<br /></p> <p>&nbsp;</p> <p>Když k uvedené vědomé či nevědomé lži připočtu další svérázné výroky budoucí paní ministryně, např.neochota jednat o poplatcích s opozicí a její neústupnost v této věci i směrem ke koaličním partnerům, nevidím žádný smysl ve výměně šéfa resortu zdravotnictví. </p> <p>&nbsp;</p> <p>Spíše to připomíná známé přísloví o vlkovi, co se nažral a koza zůstala celá.<br /></p> <p>&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p></div><span class="Author">autor: Soňa MARKOVÁ</span>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama