Mgr. Tomáš Chalupa

Praha 6; volby do PS: č. 9
  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2013 10:20:07

Je třeba, aby Klausův hlas zněl

Je třeba, aby Klausův hlas zněl

Zprávu o tom, že bývalý prezident Václav Klaus zvažuje kandidaturu do Evropského parlamentu, jsem se dozvěděl z médií. Informace sama o sobě mě nepřekvapila. Václava Klause nepovažuji za "vyhořelého" politika.

Není tajemstvím, že patřím k lidem, kteří Klausovy názory na fungování EU berou vážně. Zvláště v současné době různých protikrizových opatření EU je jeho hlas nezastupitelný.

Považuji se za Čecha, protože já i mí předci žijeme po staletí v Čechách. A Čechy jsou v Evropě. Vždycky byly. Dobrovolně se zapojily do projektu EU. Osud obyvatel ČR v Evropě - a v rámci ní v EU - je pro mě jako ministra české vlády prioritou.

Chápu koncept EU jako základní poválečný projekt, který měl za cíl zabránit dalším válečným konfliktům a nastartovat hospodářskou obnovu Evropy. A v tom zcela jistě EU uspěla. Otázkou je, jak by měla EU fungovat na prahu dvacátých let jednadvacátého století. A k tomu zcela jistě Václav Klaus má co říci. Každopádně vím, že jeho hlas by rozhodně měl znít jasně a zřetelně i v budoucnu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama