Mgr. Vítězslav Jandák

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2009 23:24:34

Budějovický Budvar ubráníme

Budějovický Budvar ubráníme

Na stole stály tři vychlazené sklenice piva, pánové Vítězslav Jandák a Radovan Suchánek se však tvářili poněkud hořce. Právě se vrátili z exkurze v Budějovickém Budvaru.

<p><span style="FONT-FAMILY: Times New Roman; FONT-SIZE: 12pt">“Bodejť bychom nebyli v rozpacích. Pijeme jedno z&nbsp;nejlepších piv, které znám, a tak mne může čert vzít, když už zase slyším, že by se Budějovický Budvar měl privatizovat. Stát je prý špatný hospodář a není tady od toho, aby vařil pivo. Přitom pivo se tady v&nbsp;Budějicích vaří přes sedm set let, Český akciový pivovar je tady od roku 1895, Budějovický Budvar, n. p. byl jako jeho přímý nástupce ministerstvem zemědělství založen v&nbsp;roce <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" ?>1967 a pivovar v&nbsp;loňském roce vytvořil čistý zisk téměř 200 milionů korun. Jeho hodnota je dnes přes 3 miliardy a teď by se ho měl stát zbavit? Proč?“</span></p> <p><span style="FONT-FAMILY: Times New Roman; FONT-SIZE: 12pt">“Nejde jen o těch dvě stě milionů zisku. Stále hovoříme o tom, jak musíme zvýšit cestovní ruch, jak je potřeba turistům nabízet zajímavosti, které jinde neuvidí, jak hledat způsoby, kterými bychom jich k&nbsp;nám přitáhli co nejvíce. Tady je jeden z&nbsp;nich. Pivovar jen v&nbsp;loňském roce navštívilo přes čtyřicet tisíc turistů, kteří si prohlédli výrobu piva a pak vlastnoústně ochutnali v&nbsp;ležáckém sklepě, co to je Budvar, když se pije tam, kde se vaří.“</span></p> <p><strong><span style="FONT-FAMILY: Times New Roman; FONT-SIZE: 12pt">Venku bylo téměř třicet stupňů a to byl důvod objednat si další vychlazený ležák.</span></strong></p> <p><span style="FONT-FAMILY: Times New Roman; FONT-SIZE: 12pt">“Vždycky říkám, že by politici měli brát ohled i na veřejné mínění. Ne nadarmo se říká, že „hlas lidu, hlas Boží“. Většina Jihočechů považuje Budvar právem za „rodinné stříbro“. Konec konců vždyť část jeho zisku je každoročně věnována na podporu kultury, školství a zdravotnictví v&nbsp;našem kraji.“</span></p> <p>Převzato z oficiálních stránek Vítězslava Jandáka</p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama