Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2011 17:30:08

Konec šéfa českých silnic a dálnic aneb děkujeme, odejděte!

Konec šéfa českých silnic a dálnic aneb děkujeme, odejděte!

Jiří Švorc včera po roce rezignoval na funkci generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic a to po dohodě s ministrem dopravy Pavlem Dobešem.

Zajímavá na celé věci je absence jakýchkoliv výtek vůči práci bývalého šéfa ŘSD ze strany ministra dopravy. Ten naopak osobně ocenil práci Jiřího Švorce a jeho pracovní nasazení a nabídl mu novou pozici zmocněnce pro modernizaci dálnice D1 a dostavbu rychlostní silnice R35, kterou Jiří Švorc přijal.

Taková personální rošáda by si bezesporu zasluhovala konkrétnější vysvětlení. Vždyť pokud Jiří Švorc pracoval kvalitně a ŘSD dobře řídil, není důvod jej vyměnit. Pokud takto nepracoval, bylo by logické, kdyby ministr dopravy jasně řekl, v čem byl s jeho prací nespokojen. To se nestalo.

Když se Jiří Švorc loni v létě stal generálním ředitelem ŘSD, zdůvodnil to tehdejší ministr dopravy Vít Bárta mimo jiné tím, že Švorc je člověkem tzv. zvenčí a není provázán se stavebními firmami. Nyní odchází po jakési dohodě s ministrem Dobešem. V těchto souvislostech doufám, že se nenaplní některé dnešní obavy z návratu k bývalé praxi, kdy byli do funkce generálního ředitele ŘSD dosazováni lidé ne podle odborných znalostí a schopností, ale „dle stranického trička“. Věřme, že se nejedná o personální čistku, ve které byl Jiří Švorc pouze odstaven na vedlejší kolej.


Milan Chovanec

Stínový ministr dopravy za ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama