Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2017 8:35:00

Mezinárodní letiště bude nově hlídat více policistů

Mezinárodní letiště bude nově hlídat více policistů

Bezpečnost na mezinárodních letištích bude nově zabezpečovat o 221 policistů více. Na návrh Ministerstva vnitra to 3. května 2017 schválila vláda.

Navýšení počtu policistů je reakcí na bezpečnostní situaci v Evropě a také na požadavky Letiště Václava Havla Praha. Zvyšování početního stavu policistů bude probíhat postupně do roku 2018. 

Navýšení počtu policistů o 221 míst vyplynulo z analýzy, kterou na základě podkladů od pěti českých mezinárodních letišť vypracovalo Ministerstvo vnitra. 

„Jak ukázala Koncepce bezpečnosti Letiště Praha, kterou schválila vláda v srpnu 2016, plánuje letiště výrazně rozšířit bezpečnostní opatření. Ta – vzhledem k tomu, že neposílíme pravomoci bezpečnostních pracovníků letiště – vyžadují vyšší přítomnost bezpečnostních složek,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec. Počet policistů se tak na mezinárodních letištích zvedne. V případě Letiště Václava Havla se jedná celkem o 200 policistů, zbylých 21 policistů bude působit na ostatních mezinárodních letištích v ČR.

Policie tedy bude na letištích nadále plnit úkoly, které ze zákona nemohou plnit bezpečnostní pracovníci daných letišť. Jedná se například o úkoly související s ochranou veřejného pořádku, bezpečností osob a majetku či úkoly v oblasti ochrany civilního letectví před protiprávními činy nebo vyhodnocování informací z budovaných systémů rozpoznávání obličejů a státních poznávacích značek.

Policie ČR nebude suplovat činnosti, které musí povinně zajišťovat provozovatel letiště prostřednictvím svých bezpečnostních pracovníků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama