Mirek Topolánek

Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2017 20:20:00

Když nás v EU zase přehlasují, nebude se nás už nikdo na nic ptát

Když nás v EU zase přehlasují, nebude se nás už nikdo na nic ptát

Reakce prezidentského kandidáta Mirka Topolánka na žalobu Evropské komise proti České republice

 "Místo aby EU řešila problém s migrací a bránila své hranice, tak ten problém hodila na nás. Hloupé řešení problému, který vznikl hloupým jednáním jiných. Ne Čechů, Poláků, Maďarů. Dnes se na nás ale valí mnohem větší hrozba než nesmyslné povinné migrační kvóty. Nová azylová politika, která se jmenuje Dublin IV." V reakci na žalobu Evropské komise proti ČR kvůli nedodržení kvót to dnes řekl prezidentský kandidát Mirek Topolánek. Ten současně varoval, že v případě přijetí nové azylové politiky bude Evropská unie do Česka posílat uprchlíky automaticky.

"Pokud nás v EU zase přehlasují a Dublin IV projde, nebude se nás už nikdo na nic ptát. Migranty nám budou posílat automaticky. To nesmíme dopustit. Pokud budu zvolen prezidentem, pomůžu vládě tuto hrozbu odvrátit," řekl konkrétně Topolánek. Podle něj je především třeba rychle začít vyjednávat a hledat v EU spojence, kteří České republice pomohou Dublin IV zastavit. "Když něco neuděláme rychle, bude pak na řešení pozdě."

Topolánek současně vyjádřil údiv nad dvojím metrem Evropské komise. "Byla to německá kancléřka Merkelová, která porušila pravidla azylové politiky, tzv. Dublin II, když se začaly davy migrantů nekontrolovaně valit přes špatně bráněnou shengenskou hranici. V důsledku toho se začalo valit ještě více migrantů přes zcela otevřené hranice Evropy. Žádná žaloba proti Německu přesto nenásledovala," řekl Topolánek. Teprve v okamžiku, kdy i pro Němce začalo být migrantů příliš mnoho, přišel nápad přerozdělovat je do ostatních zemí, upozornil v té souvislosti také Topolánek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama