Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2022 17:28:30

Bude to divná slavnost, myšlenkami jsme jinde

Bude to divná slavnost, myšlenkami jsme jinde

Komentář na facebookovém profilu k dnešnímu předávání státních vyznamenání

Dnes předá prezident státní vyznamenání. Bude to divná slavnost, myšlenkami jsme jinde. Ostatně, Miloš Zeman ji pojímal vždy jako exhibici vlastního ega. Akce v jeho pojetí ztratila důstojnost, zbyla jen svévole a škodolibost. Každý rok se její úroveň propadala níž a níž.

Kvůli covidové epidemii a nemoci prezidenta se v uplynulých dvou letech vyznamenání nepředávala. Dnes je tedy náhradní termín. Ceremoniál prý připomene válku na Ukrajině. Miloš Zeman, který se cítí zrazen kamarádem Putinem, zřejmě opět dramaticky prohovoří o tom, jak se v něm mýlil. Však víme  svoje.

Líbilo by se mi, kdyby v této - pro Ukrajinu osudové době - bylo dnes na Hradě symbolicky  předáno pouze jedno vyznamenání. Pro prezidenta V. Zelenského. Ale tak to nejspíše nebude.

Zopakuje se známý scénář, kdy vedle nezpochybnitelných osobností ze všech vrstev naší společnosti, usedali ve Vladislavském sále exponenti komunistického režimu, agenti STB, nebo ti, jejichž jedinou zásluhou bylo, že se kamarádí s prezidentem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama