Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2015 13:16:00

O rizicích musíme obyvatele informovat

O rizicích musíme obyvatele informovat

Občanští demokraté již před několika týdny apelovali na vládu, aby na jednání Poslanecké sněmovny informovala o bezpečnostní situaci v České republice a o plánovaném přijetí syrských uprchlíků.

 V tomto týdnu se konečně bod dostal na schůzi sněmovny. Poslanci v této souvislosti přijali usnesení poslankyně Miroslavy Němcové, která patřila mezi iniciátorky zařazení bodu k zahraniční politice.


Miroslava Němcová ve své závěrečné řeči ocenila, že se sněmovna otázkou začala zabývat: „Jsem ráda, že debata, která se dotýká bezpečnostních otázek České republiky, stejně tak, jako se dotýká bezpečnostních otázek mnoha zemí Evropské unie i zámoří, v českém parlamentu proběhla. Vážím si toho, že Poslanecká sněmovna věnovala svůj čas této otázce, jakkoli uběhl měsíc po tragických událostech v Paříži a už jsme trochu ukolébáni tím, že už to není to nejžhavější téma. Jsem ale přesvědčena, že toto riziko je stále vážné, silné a je rolí a úkolem Parlamentu, aby k němu zaujal své stanovisko. Nejde tady o to, zda návrh předkládá pravice nebo levice. Jsme reprezentanti občanů naší země a máme povinnost rizika, o kterých máme informace, s plnou vážností projednat a dospět k něčemu, co poskytne našim občanům alespoň elementární informaci a jistotu, že o těchto rizicích víme a jsme schopni nalézat alespoň nějakou shodu při pohledu na ně a řešení těchto otázek.“

Usnesení – Informace vlády o bezpečnostní situaci a imigrační politice

PSP ČR bere na vědomí informaci vlády o bezpečnostní situaci a imigrační politice v České republice.

PSP ČR žádá vládu o průběžné informování sněmovny o postojích, které bude obhajovat na všech zahraničních jednáních zabývajících se bezpečnostní a imigrační politikou.

PSP ČR podporuje posílení humanitární pomoci z rozpočtu České republiky v uprchlických táborech v Jordánsku, Turecku a dalších zemích, kam masově prchají lidé ze Sýrie.

PSP ČR odmítá povinné kvóty pro přijímání uprchlíků v jednotlivých členských zemích Evropské unie.

PSP ČR vyzývá vládu, aby se důsledně věnovala zprávám BIS o bezpečnostních rizicích vyplývajících z financování islámského fundamentalismu na území České republiky.

PSP ČR podporuje volný pohyb osob v rámci schengenského prostoru a odmítá návrhy na jeho omezení. Zároveň podporujeme společný postup zemí Evropské unie k vyšší ochraně vnější hranice schengenského prostoru.

PSP ČR vyzývá vládu k předložení zpřísněných pravidel pro získávání trvalého pobytu na území České republiky nebo státního občanství České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama