Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2010 11:27:22

Volíš Paroubka? Zaplatíš!

Volíš Paroubka? Zaplatíš!

Je čas nebát se a vzít rozum do hrsti

Úvodní lekci Svobody a Demokracie v minulých dnech dostali naši studenti. Jejich studentské volby narazily na monolit politického nátlaku ČSSD. V naší zemi se šíří strach a opatrnost, potřeba nerozházet si to s mocipány! Ale takové postoje se nám v minulosti vždy velmi vymstily! Je čas nebát se a vzít rozum do hrsti.

Volíš Paroubka? Zaplatíš!

Nevolíš, zaplatíš hrozí nám Jiří  Paroubek. A vyčísluje, za co a kolik budeme muset platit. Tu za plombu u zubaře -  nevadí, že jsme ji  platili celých osm let vlády ČSSD. Nebo  za chřipku (stranou nechávám na plakátu uvedenou smysl postrádající sumu ) . Připomínám zásadní fakt, že na léčbu této v naprosté většině banální samoodeznívající choroby zdravotní pojišťovny ročně vynaloží sumu, která by vystačila k léčbě desítek dětských onkologických pacientů. Jinde se pan Paroubek zaměří zase na školné.Nevadí, že o školném na  vysokých školách  se dnes již v žádné vyspělé evropské zemi nediskutuje, neboť zcela jednoznačně přispívá k vyšší kvalitě vzdělávání a absolventům otevírá dveře do zajímavých pozic na pracovním trhu. Jinde se zase nesmlouvavě zastane „obyčejných lidí“ . Kdo to je? Pochopte, pro pana Paroubka nejsme občané či spoluobčané, jsme jen obyčejný lidi, horší sorta, druhá jakost.

Za heslem nevolíš, zaplatíš,  není starost o nás. Jsou to z poloviny lži a manipulace a  z druhé poloviny – což neméně  vážné -  jde o  projev neovladatelné touhy po moci, za niž je šéf ČSSD ochoten obětovat  naprosto všechno. Vzpomeňme si na den voleb v roce 2006. Po sečtení výsledků Jiří Paroubek zjistil, že mu vytoužená moc proklouzla mezi prsty. A předstoupil před národ s projevem, který jako by z pera vypadl jednomu z nejdivočejších komunistů, Gottwaldovi. V přímém přenosu jsme sledovali, jak se odlupuje  pracně lepená maska demokratického politika.  Přesně a navždy ukázal, co od něj lze čekat. Najděte si ten projev! Vydá za mnoho lekcí ve škole. Určitě vás zbaví pokušení přemýšlet nad ČSSD jako nad akceptovatelnou politickou sílou. Uvidíte směs samolibé arogance, nasupenosti a  pomstychtivosti. Tvář, ze které zamrazí mrtvolný chlad nejtěžších let komunistické totality.

Zmíněný slogan by samozřejmě měl znít Volíš Paroubka? Zaplatíš!  Jak by to vypadalo v Lidovém domě den po volbách? Polovina slibů poletí ihned do koše. Před kameru předstoupí  Zdeněk Škromach a ten nám, jako již jednou, znovu vyjeví ideový kodex paroubkovské ČSSD: „…nemůžete přece věřit všemu, co se před volbami říká!“ Druhou polovinu slibů se pokusí zrealizovat. Nemusíte být zázrační věštci z nočních televizních obrazovek, abyste uhodli, jak bude vše probíhat:

1. zvýšení daní=útlum podnikání
2. neziskové nemocnice=zhoršení péče a prodloužení objednacích dob
3. změny zákoníku práce=zvýšení nezaměstnanosti
4. nemocenská v prvních třech dnech (krásné zlaté časy prodloužených víkendů a opět evropský primát v nemocnosti. Za pakatel, za pár miliard)
5. státní univerzity bez kombinovaného financování=další úprk pedagogů a nižší kvalita absolventů
6.nový  “ficovský „ tiskový zákon=znásilnění svobody tisku a plurality názorů.

A to nemluvím o narůstání dluhů, o tom, že mladí je budou celý život splácet. Nepíši o nutnosti důchodové reformy.  Nemluvím o tom, protože Řecko máme v přímém přenosu. Každý den můžeme sledovat cestu, kterou pro nás Jiří Paroubek připravuje. Na nic se nemůžeme vymlouvat. Všechny informace máme.

Říkáte strašení, předvolební plašení? Ne, stačí jen otevřít oči. Vždyť úvodní lekci Svobody a Demokracie  v minulých dnech dostali naši studenti. Jejich studentské volby narazily na monolit politického nátlaku ČSSD.
Milí studenti – toto je svět vaší osobní svobody podle pana Paroubka. Pedagogové i studenti čelí brutálním výhrůžkám socialistů a lekl se jich i Člověk v tísni. To přece něco znamená! V naší zemi se šíří strach a opatrnost, potřeba nerozházet si to s mocipány! Ale takové postoje se nám v minulosti vždy  velmi vymstily!  Je čas nebát se a vzít rozum do hrsti. Do voleb zbývá pár dní…

Miroslava Němcová
1.    místopředsedkyně PS PČR

Publikováno na www.blog.studenta.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama