Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2017 17:51:00

Vystoupení prezidenta Zemana v Radě Evropy je souhlasem s vojenskou agresí

Vystoupení prezidenta Zemana v Radě Evropy je souhlasem s vojenskou agresí

Komentář poslankyně ODS Miroslavy Němcové k dnešnímu vystoupení prezidenta Miloše Zemana před Parlamentním shromážděním Rady Evropy ve Štrasburku.

 „Prezident Zeman na Parlamentním shromáždění Rady Evropy nemluvil o prioritách ČR, ale o zájmech Ruska. Finančně nebo jinak kompenzovat Ukrajině Krym znamená souhlasit s principem vojenské agrese, okupace a zabrání cizího území. Takový postoj zásadně odmítám. Je v rozporu se zahraniční politikou České republiky i s usnesením Poslanecké sněmovny, která obsazení Krymu označila jako agresi odporující mezinárodnímu právu. Podpora ozbrojené agrese prezidentem České republiky je ostudná. Je popřením demokratických principů a směřování naší společnosti po roce 1989. Kdyby byl Miloš Zeman prezidentem v době okupace naší země v letech 1939 nebo 1968 a padl podobný návrh, byl by odsouzen pro velezradu.“
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama