Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2015 22:37:00

Za Zaorálkovy výpady by se nemuseli stydět ani nejkovanější ruští propagandisté

Za Zaorálkovy výpady by se nemuseli stydět ani nejkovanější ruští propagandisté

Reakce na výroky ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka na adresu Západu

V rozpravě k tématu asociační dohody mezi Ukrajinou a Evropskou unií dnes v Poslanecké sněmovně vystoupil Lubomír Zaorálek s kontroverzním projevem, v němž ostře kritizoval Západ a jeho hodnoty, a který nelze ponechat bez reakce.

1)   Je naprosto skandální, že ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek zjevně nemá jasno v tom, jestli Česká republika je součástí západní civilizace, nebo nikoli. Za jeho jednostranné výpady vůči Západu a jeho historii by se nemuseli stydět ani nejkovanější kremelští propagandisté.

2)   Neuvěřitelné výroky typu připomínek nacistické minulosti zaznívají v době, kdy se těžce rodí příměří na Ukrajině. Vysílají tím do světa další negativní signál, že nemusíme být spolehlivým stoupencem NATO a západních zemí v současné zhoršené bezpečnostní situaci.

3)   Lubomír Zaorálek se tak staví vedle prezidenta Miloše Zemana, který je v zahraničí mnohými považován za stoupence ruských, tedy protizápadních zájmů. Tento posun v zahraniční politice České republiky je varovný a velmi nebezpečný. A nelze jej omlouvat složitou vnitrostranickou situací v ČSSD. Tady je ve hře ztráta posledních zbytků renomé České republiky, která se po Listopadu 1989 do nedávné doby jednoznačně hlásila k prozápadní orientaci a ke spolehlivému spojenectví v rámci NATO.

Miroslava Němcová
poslankyně ODS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama