Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2022 5:34:00

Babiš na vlně kritiky vlády útočí na privatizaci, díky níž se stal miliardářem

Babiš na vlně kritiky vlády útočí na privatizaci, díky níž se stal miliardářem

Andrej Babiš ve svém pořadu „Čau lidi“ opět kritizuje vládu Petra Fialy a její kroky. Věnuje se především privatizaci a energetické bezpečnosti.

 Obviňuje ODS z privatizace a tím se snaží vylhat ze své zodpovědnosti vůči naší zemi, kterou měl v době své vlády.

„Andrej Babiš útočí na privatizaci po roce 1989. Zřejmě zapomněl, že privatizace byla nezbytná a nutná kvůli téměř 100% zestátněné ekonomice před rokem 1989, kterou komunisté jako Andrej Babiš řídili po stranické a ideologické lince, což vedlo k hlubokému zaostávání. Zřejmě se nomeklaturnímu kádrovi, kterým Andrej Babiš před sametovou revolucí byl, stýská po práci vyvoleného komunisty v zahraničním obchodu. Je nicméně obzvlášť odpudivé, že na privatizaci útočí zrovna Andrej Babiš, který se sám privatizace účastnil, a stal se díky ní miliardářem. Ani to mu však nestačilo a založil si hnutí ANO, šel do vlády a dál dojil stát prostřednictvím státních zakázek a přihraných dotací do své firmy,“ říká místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček.

„Andrej Babiš se snaží vylhat také z toho, že selhal v oblasti energetické bezpečnosti. Přitom je do očí bijící, že nebyl schopen jmenovat ani plnohodnotného ministra průmyslu a obchodu, který by se energetice věnoval na plný úvazek. Místo toho nechal Karla Havlíčka běhat mezi dvěma ministerstvy, s energetikou se nestalo nic pozitivního a ani po lepších silnicích se nejezdí. Energetice se nevěnovali, nepohnuli s výstavbou nových bloků jaderných elektráren a na plynu z Ruska jsme se stali více závislí. Jediné, co Babiš v energetice řešil, byla povinnost přimíchávat biopaliva,“ dodává poslanec ODS Jiří Havránek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama