PaedDr. Ivo Strejček

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2010 9:07:10

Jízda na červenou je stejně nebezpečná jak „majetným“, tak „chudým“ řidičem

Jízda na červenou je stejně nebezpečná jak „majetným“, tak „chudým“ řidičem

Odpověď na otázku: Myslíte si, že je reálné v českých poměrech zavést placení pokut za dopravní přestupky podle movitosti řidiče a ceny vozidla?

Přál bych si, aby to reálné nebylo. Považuji tento návrh za porušení rovnosti občana před zákonem. Jízda na červenou je stejně nebezpečná jak "majetným" tak "chudým" řidičem. Větší bezpečnosti se tím na silnicích nedobereme. Co takhle raději zpřísnit dohled nad získáváním řidičských průkazů, nad přesností technických testů vozidel ve stanicích technické kontroly, nad včasnými či pečlivými opravami povrchů vozovek. Chování za volantem je o ohleduplnosti a vzájemné úctě. Neobviňujme peníze, ty nemají dobré nebo špatné lidské vlastnosti. To lidé - bohatí i chudí - jsou k sobě na silnicích navzájem bezohlední.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama