PaedDr. Ivo Strejček

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2011 19:15:10

OSN a diskriminace rómských dětí

OSN a diskriminace rómských dětí

Výtka OSN vůči české vládě kvůli lidským právům v Česku – například kritika segregace romských dětí ve školách či jejich časté umisťování v dětských domovech, což má být považováno za porušování práva na jejich rodinný život. Jak to vnímáte?

Z vlastní zkušenosti doporučuji brát doporučení různých nadnárodních organizací s velkou rezervou. Jejich zástupci nejprve svévolně stanoví limity, co je a co není přípustné, a pak učiní rozhodnutí - bez hlubší znalosti místního prostředí a sociálních, ekonomických i historických souvislostí. Obvykle jim pak stačí z "osvícené" zahraniční metropole vypíchnout svůj vybraný parametr či vyjít vstříc volání některé místní nevládní organizace (kterou zde zpravidla platí) - a soud je na světě. Jsem si jist, že my sami dobře víme, jak na tom s dodržováním nejrůznějších lidských práv jsme a co s tím máme dělat, protože my (na rozdíl od expertů z OSN) v této zemi žijeme.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama