PaedDr. Ivo Strejček

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.10.2011 9:37:13

Stát je tu od toho, aby nastolil pořádek a zajistil bezpečné ulice

Stát je tu od toho, aby nastolil pořádek a zajistil bezpečné ulice

Může vynakládání miliard na začlenění sociálně nepřizpůsobivých lidí do společnosti podnítit silnou vlnu rasové nesnášenlivosti?

Ano, to je pravděpodobné. Společnost přijme a postará se o ty své slabé, kteří dobrovolně přijímají modely chování, které jsou v ní obvyklé a většinově sdílené. Vyhazování miliard v době, kdy občané každý den slyší výzvy k šetření, ve prospěch těch, kteří si zvykli  pouze žít „na sociálních dávkách“, vyústí v další nárůst napětí a prohlubování vzájemné nedůvěry a napětí. Stát je tu od toho, aby nastolil pořádek a zajistil bezpečné ulice. Pak  musí politikové najít dostatek odvahy významně omezit rozsah poskytování sociální podpory. Tu si oprávněně zaslouží pouze ti, kteří – dostanou-li se do obtížné sociální situace - sami dělají vše pro to, aby se z neblahé situace co nejrychleji dostali.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama