PaedDr. Ivo Strejček

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2010 11:41:23

Vlády nevytvářejí pracovní příležitosti

Vlády nevytvářejí pracovní příležitosti

Interpelace ohledně hospodářské a finanční krize

Otázka na Evropskou komisi k písemnému zodpovězení

Vážený pane předsedo, dámy a pánové,

je správné, že se dnes na jednání Evropského parlamentu dostává vážné téma: hospodářská a finanční krize.

Na straně jedné jsou zde v Evropském parlamentu zastánci silné centrální vlády, na straně druhé - a já zde reprezentuji frakci Evropských konzervativců, kteří k této druhé straně patří - se domníváme, že centrální vlády nevytvářejí žádné pracovní příležitosti.

Ty vytvářejí firmy a podnikání.

Proto se na vás, pane předsedo Evropské komise obracím se třemi otázkami:

  • Jakou míru samostatnosti jste jako předseda Evropské komise ochoten přenechat jednotlivým členským státům k řešení jejich hospodářských obtíží?
  • Můžete slíbit výraznou redukci evropské legislativy, která produkuje nadměrnou regulaci a tím je hlavní příčinou našeho zaostávání za okolním světem?
  • Domníváte se společně s námi, že nejlepšími prostředky k vytváření nových pracovních míst, které občané členských států Unie potřebují, jsou méně regulací, méně centrálního řízení a méně harmonizací?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama