PaedDr. Ivo Strejček

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2010 12:36:00

policisté dosud mají „své jisté“

policisté dosud mají „své jisté“

Odpověď na otázku: Jak vnímáte plánovanou redukci počtu policistů a snížení jejich tarifních platů, což v důsledku nejvíce postihne řadové policisty „z terénu“?

(1) Záměr ministra Drábka snížit tarifní část mzdy a posílit motivační složku je správný. Stávající poměr 7 : 1 ve prospěch tarifu je nezdravý. Potlačuje aktivitu lidí a nemotivuje je k lepším či zodpovědnějším výkonům. Prostě mají „své jisté“. Drábkův návrh se tento poměr snaží změnit. (2) V Policii ČR pracuje nezvykle vysoký počet civilních pracovníků, kteří nemají s výkonem služby nic společného. Přesto mají nárok na finanční přilepšení plynoucí „pouze“ z jejich zaměstnaneckého poměru u Policie ČR. To je třeba částečně napravit. (3) Je třeba mít stále na mysli, že policisté jsou státní zaměstnanci a pokud má stát málo peněz, musí šetřit, bohužel, i zde.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama