ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2010 9:21:53

1000 krát nic umořilo i osla

1000 krát nic umořilo i osla

Republika je zaplevelená oranžovou billboardovou kampaní, lidé ale nejsou oslové..

Cestování po naší krásné zemi v posledních dnech přináší chvílemi obavy o zachování duševního zdraví. Ještě měsíc to prostě musíme vydržet. Ano, mám na mysli zaplevelenost republiky oranžovou billboardovou kampaní. Když pomineme studie, které mluví o tom, že v reklamních kampaních mají billboardy běžně představovat řádově patnácti až dvacetiprocentní podíl z veškerých aktivit, když pomineme jiné studie, podle kterých v politickém marketingu mnohem víc, než cedule, zabírají na voliče skutečné činy, obsah socialistických plakátů je burcující. Vyplývá z nich totiž zjištění, že v Lidovém domě vsadili na Goebbelsovské pravidlo o tisíckrát zopakované lži, která se tak stane pravdou.

Jenomže všechno je jako obvykle jinak. Valná většina tvrzení, například na negativistických cedulích s heslem "Nevolíš, zaplatíš", jsou naprosté nesmysly. Člověk, který by jinak vůbec nesledoval to, co se říká a píše v médiích, ale i normálně mezi lidmi, by opravdu musel uvěřit, že socialisté to skutečně myslí dobře. Pokud si dáme do souvislostí běžně dostupné informace o volebních programech jednotlivých kandidujících stran, zjistíme, že ČSSD v panické hrůze z neúspěchu (například kvůli nabubřelosti lídra Paroubka, nebystrosti bývalého předsedy sněmovny Vlčka, aroganci hejtmana Ratha atd.) prostě natvrdo lže! A střílí od boku nesmysly v naději, že to lidé spolknou. Jsou to taková nafouklá a naleštěná NIC. Spoléhají zkrátka na další přísloví o tom, že hodně nic pohromadě umoří i osla a ten pak půjde a odevzdá tomu NIC svůj hlas. Ale lidé i přes tohle vehementní vymývání mozků skutečně nejsou osli...

MUDr. Pavel Sušický, předseda OS Ústí nad Labem a senátor PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama