ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.08.2010 16:11:53

Dobývání dálnice D8

Dobývání dálnice D8

Někteří tzv. ekoaktivisté zcela vyjmuli z přírody, kterou tak brání, člověka.

Již delší čas jsou obyvatelé Ústecka a Litoměřicka donuceni hrát hru o dobývání D osmičky. Tak jako já ji hrají se značným odporem, zatímco hlavní autor, jakýsi Patrik z Brna, je počtem hráčů a jejich vynalézavostí nadšen.

Patrik je hlavní, ale ne jediný autor, mnozí další zatím zůstávají z pochopitelných důvodů skryti. Teď ale není dobré plýtvat silami tímto směrem a stranicky se hašteřit. D8 není ideologie, ale nutnost a to zejména vzhledem k poškozování zdraví obyvatel, bydlících v těsné blízkosti mnoha tras, kterými se dálnice dobývá. Vždyť někteří tzv. ekoaktivisté zcela vyjmuli z přírody, kterou tak brání, člověka. Bohužel k těmto aktivistům dnes přibyl další nepřítel dokončení dálnice D8 a tím jsou peníze.

A tady se právě projevuje podíl dalších, neznámých autorů, kteří svými chybami či liknavostí ekoaktivistům, byť neúmyslně, přihráli na jejich smeče. A ti s nimi bohužel u našich soudů zabodovali, minulý týden opravdu tvrdě. Nepřipravenost některých úseků pak těm, kteří chtějí osmičku zakonzervovat, a nejsou to dnes bohužel jen aktivisté, přímo nahrává.

I jinde totiž chtějí stavět a každý politik si rád hraje na svém písečku. Je ale třeba dnes, zítra, prostě pořád křičet, že dluh, který tato společnost vůči severočeskému, dříve neskutečně drancovanému regionu má, je stále obrovský. A právě dokončení D8 v reálném termínu maximálně do roku 2012 je náplastí, kterou musí vláda poskytnout. Musíme na tom trvat, politici všech stran zejména. Jak jsem řekl, není to ideologie, ale nutnost.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama