ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2010 17:39:05

Nadmíru milé volební poselství

Nadmíru milé volební poselství

Na téma výsledku voleb do Poslanecké sněmovny toho již bylo vyřčeno a napsáno hodně.

Přesto dosud nezazněl jeden postřeh o faktu, který osobně vnímám jako jedno z nejdůležitějších poselství o vůli lidí v České republice. Nemá smysl komentovat škodolibě osud lidovců a zelených. Nemá smysl kopat do politických mrtvol. Smysl naopak má velmi pokorně a zdvořile poděkovat voličům. Pokud pohlédneme do historie naší stále mladé a křehké demokracie, byly letošní volby naprosto zlomové v jednotě, se kterou se voliči semkli a houfně odmítli levicový populismus, sliby a zadlužování. Výsledkem je, že poprvé po dlouhé době neskončí rozložení sil ve Sněmovně nějakým nestabilním patem, eventuelně nebude vše záležet na osobě jediného poslance.

(...) Můžeme diskutovat o tom, které důvody, přesněji řečeno kombinace kterých důvodů, za tím vším jsou. A lze se přiklonit k názoru, že lidé nevolili primárně pro pravici, ale spíše proti levici. (...) Proti těm, kteří tak často bezděčně odhalovali své pohrdání "obyčejnými" lidmi. Slova dnes už bývalého předsedy ČSSD o prohře "obyčejných" lidí se tak stala zároveň největším faulem celých voleb. Naopak, je to jejich vítězství.

MUDr. Pavel Sušický, předseda OS Ústí nad Labem a senátor PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama