Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2016 10:12:00

Čína nerespektuje svobodu vyznání

Čína nerespektuje svobodu vyznání

Zprávy o početné skupině čínských křesťanů, kteří požádali v České republice o azyl, znovu upozornily na potlačování svobody náboženského vyznání v Číně.

Přestože je svoboda vyznání v této zemi chráněna ústavou, jen v loňském roce se podle dostupných zpráv stalo terčem pronásledování ze strany čínských úřadů na dvacet tisíc křesťanů.

Svoboda vyznání patří mezi základní lidská práva, která se Česká republika zavázala dodržovat a chránit. Na to bychom neměli zapomínat ani v době, kdy nejvyšší představitelé českého státu usilují o užší vztahy s Čínou a přehlížejí přitom, jak se tamní vláda chová ke svým vlastním lidem. Doufám proto, že české úřady azyl čínským křesťanům udělí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama