Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2015 10:56:00

Političtí vězni v Ázerbájdžánu by měli být vyšetřeni. Doufám, že to prezident zm

Političtí vězni v Ázerbájdžánu by měli být vyšetřeni. Doufám, že to prezident zm

Den před chystanou čtvrteční cestou Pavla Teličky do Baku oznámily ázerbajdžánské úřady, že vzhledem k rezoluci Evropského parlamentu k situaci v zemi ruší oficiální část jeho návštěvy.

Cestu, která byla plánovaná několik měsíců předem, chtěl Pavel Telička využít k setkání s vedením parlamentu a zástupci exekutivy i s představiteli demokratické opozice, disidenty a politickými vězni.

Rozhodnutím ázerbájdžánské strany by však poslanec Telička přišel o možnost rozhovorů s oficiálními partnery a také o návštěvu politických vězňů, která závisí na souhlasu úřadů. Vhledem k těmto okolnostem se rozhodl cestu odložit.

„Rezoluci považuji vzhledem k soustavnému porušování lidských a politických práv v Ázerbájdžánu za potřebnou. Budu také nadále sledovat situaci politických vězňů, z nichž někteří nejsou v dobrém zdravotním stavu a měli by být vyšetřeni nezávislými nebo zahraničními lékaři. Doufám, že prezident Zeman tato témata při své návštěvě zmínil,“ uvedl Pavel Telička. „Bez ohledu na rozhodnutí ázerbajdžánských úřadů jsem však připraven vést dialog s představiteli země.“

Rezoluce, jejíž spoluautorem byl Pavel Telička a kterou přijal Evropský parlament minulý týden, odsuzuje „bezprecedentní potlačování ázerbajdžánské občanské společnosti“ v souvislosti s vykonstruovaným procesem a odsouzením novinářky Chadídži Ismailové.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama