Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.12.2015 21:34:00

Prezident Zeman rozděluje i za hranicemi

Prezident Zeman rozděluje i za hranicemi

Komentář Pavla Teličky k předvánoční diplomatické roztržce s Řeckem.

Řecká vláda povolala do Atén ke konzultacím řeckého velvyslance v ČR v reakci na nedávná vyjádření prezidenta Miloše Zemana, který prohlásil, že ČR zavede euro až poté, co ho Řecko přestane používat.

Povolání velvyslance do domovské země je závažným diplomatickým gestem, které obvykle vyjadřuje protest či zásadní nesouhlas. Podle Pavla Teličky je smutné, že k němu došlo ze strany našeho spojence v EU i v NATO.

„EU čelí mnoha problémům, které úspěšně vyřeší jen jako jednotný a solidární blok. Takové rozdělující výroky, jaké pronesl prezident Zeman, navíc k naprosto neaktuálním tématům, proto mají zásadní negativní dopad na akceschopnost EU,“ uvedl europoslanec Telička.

„Státníka lze pozitivně hodnotit, jestliže napomáhá řešení problémů. Těžko si ovšem vybavuji, jaké problémy pomohl v poslední době vyřešit Miloš Zeman. Spíše dělí a zbytečně pošťuchuje, nyní už i naše spojence. Je také úsměvné, když chce někdo, kdo stojí mimo klub zemí eurozóny, svůj vstup podmiňovat odchodem jiného člena“, dodal Pavel Telička.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama