Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.07.2016 11:45:00

Problémy Unie nejsou důvodem k referendu, ale k reformám

Problémy Unie nejsou důvodem k referendu, ale k reformám

Prezident Miloš Zeman se svým výrokem, že udělá „vše proto, aby bylo referendum“ o členství České republiky v Evropské unii a v NATO, znovu dostává do rozporu s našimi zájmy.

Jestli je tím hlavním bezpečná a prosperující Evropa, pak jej nejlépe naplňuje právě členství v EU v NATO.

Evropská unie se od našeho vstupu nezměnila tak, abychom naše členství museli schválit nebo odmítnout v referendu. Unie není v dobrém stavu a nezvládá vážné krizové situace; její vedení a především členské státy neměly vůli a odvahu tyto problémy razantně řešit.

To není důvodem k referendu, ale k reformám. Česká republika by měla být jednou ze zemí, které se do reforem aktivně zapojí, a ne propadat depresím a ztrácet čas a energii debatou o vystoupení z EU.

O referendu by mělo smysl mluvit, pokud by se měnily základní smlouvy EU a v některých oblastech by došlo k větší integraci. Není ale vůbec jisté, že k tomu dojde.

Prezidentovy úvahy zpochybňující členství v EU a NATO v době po britském referendu ukazují, že zájmy země mu leží na srdci mnohem méně než jeho znovuzvolení. Jsem rád, že vláda jeho výroky jasně odmítla.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama