Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2015 9:40:00

Zavedení mýtného na německých dálnicích jsem kritizoval jako diskriminační

Zavedení mýtného na německých dálnicích jsem kritizoval jako diskriminační

Vyjádření k zahájení řízení Evropské komise s Německem kvůli mýtnému.

Evropská komise zahájila formální právní kroky vůči Německu kvůli chystanému zavedení mýtného na tamních dálnicích. Komise tento systém považuje za diskriminační vůči zahraničním řidičům.

Podle příslušné legislativy by si totiž mohli němečtí řidiči odečíst náklady na mýtné ze silniční daně, zatímco cizinci by museli zaplatit plnou cenu. Náklady na krátkodobé dálniční známky by také byly nepoměrně vyšší než cena celoročních kuponů.

Německé úřady se proto rozhodly zavedení mýtného odložit. Původně mělo platit od příštího roku. Evropská komise také odmítla jejich námitky, že německý systém se příliš neliší od rakouského a britského mýtného, zavedeného v minulých letech.

Pavel Telička, který na problematické mýtné v Německu komisi několikrát upozornil, její postup vítá.

„Plány na zavedení mýtného na německých dálnicích jsem opakovaně kritizoval jako diskriminační vůči českým a dalším zahraničním řidičům. Doufám, že německá vláda tento systém přehodnotí a přijde s řešením, které nebude zahraniční řidiče poškozovat,“ uvedl Pavel Telička.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama