Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2015 10:23:18 - chromozom

pomoc uprchlíkům

Kolik uprchlíků jsme podle vás schopni přijmout a podle jakého klíče je vybrat? A když už tu budou, co budou vlastně dělat? Žít pouze z dávek?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2015 10:46:00 - Pavel Telička
Zdravím Vás, na tuto otázku Vám bohužel nedokážu odpovědět, nechci střílet od boku. To by nám měli říct představitelé naší vlády. Vaše otázka je zcela legitimní a odpověď na ní by měla být podložená koncepcí. Již delší dobu se ptám, kdy nás ministr vnitra seznámí s koncepcí dalšího postupu, ale bohužel marně. Co se týká klíče, tak tady bych rozlišoval mezi ekonomickou migrací a žadateli o azyl. Česko se do budoucna neobejde bez ekonomické imigrace, a to nejen z demografických důvodů.  U ekonomické imigrace bychom skutečně měli mít jasný klíč, který bude vycházet z našich potřeb a z integrovatelnosti kandidátů. U uprchlíků by mělo jít především o splnění kritérií žadatele o azyl. Co by měli dělat? Určitě by měl být k dispozici propracovaný systém integrace do naší společnosti a cílem by mělo být zapojení těchto lidí do pracovní procesu a nikoliv ponechání v sociální síti. Pavel Telička