Pavel Telička

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2016 12:59:19 - kavaz

únosy

Existují nějaké statistiky, kolik teroristé unesli lidí, a kolik se jich vrátilo? A je velký rozdíl mezi národnostmi? Podle mě jde ve většině případů o náhodu, protože teroristé nerozeznají na první pohled třeba Češku od Slovenky. Tím také pokulhává argument, že nás prezident vystavuje riziku. A ještě jednu věc nechápu. Proč někteří lidé do takových oblastí vůbec jezdí? Třeba ty dvě Češky. A když už tam jedou, prč si sami nenesou následky? Něco jiného by bylo, kdyby je unesli třeba na dovolené ve Francii a odvlekli nějak do Afghánistánu či kam. To se ale nestalo.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.02.2016 9:12:22 - Pavel Telička
Dobrý den, máte řadu relevantních otázek, ale na většinu z nich nedokážu odpovědět. Statistiky určitě existují, nicméně osobně je neznám, možná se dají vygooglovat. Nemyslím si však, že jde vždy o náhodu. Naopak, mnohé nasvědčuje, že někteří unesení byli vytipováni. Máte naprostou pravdu, že mnozí lidé zbytečně riskují, je všeobecně známo, že určité oblasti jsou nebezpečné, pro cizince i domácí. V takových případech můžeme hovořit o nezodpovědném chování. Nicméně, je povinností každého státu se o své občany starat. Je proto jasné, že usiluje o návrat unesených občanů.  Otázkou pak je, kde je hranice, za kterou nechodit, jakož i zda někteří unesení nemají nést zodpovědnost za své chování. Zdraví PT