Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2017 19:57:39

Občané České republiky mají oprávěný strach z přistěhovalectví a terorismu

Občané České republiky mají oprávěný strach z přistěhovalectví a terorismu

Podle průzkumu Eurobarometru občané České republiky považují za hlavní problém EU přistěhovalectví a terorismus. Co se týče migrantů, tak Češi mají nejnegativnější postoje z Evropské unie.

Až 63% Čechů vidí jako největší problém přistěhovalectví, přitom v roce 2013 to bylo pouhých 13%. Terorismus před čtyřmi lety lidé hodnotili na osmi procentech zatímco dnes ho hodnotí 47 procent obyvatel naší republiky.

Nelze se divit, že že stále více obyvatel ČR se obává terorismu, který je poslední dobou spojen s nelegální migrací. Vzpomeňme jen na to, co se v minulosti odehrálo například ve Francii, Německu či Belgii. Žel musíme konstatovat, že Severoatlantická aliance paradoxně spatřuje větší nebezpečí v Rusku, než v Islámském státu. Vždyť armády NATO se stále více přibližují k ruským hranicím, než aby bojovaly takzvaně naplno s ISIS.

Musíme počítat s tím, že nelegální migrace se ještě vystupňuje. A to i díky tureckému prezidentovi Erdoganovi, který Evropě hrozí, že přes turecké hranice pustí denně desetitísce „uprchlíků“. Samozřejmě, že „uprchlíky“ musíme rozdělovat na ty, kteří opravdu pomoc potřebují a na ty, kteří jsou pouhými ekonomickými migranty. Bohužel v takto velkých migračních vlnách není možné, aby všichni příchozí migranti na evropskou pevninu prošli všemi bezpečnostními opatřeními.
Takže ano, lze zcela pochopit oprávněný strach Čechů z přistěhovalectví a terorismu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama