PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.04.2015 19:19:38 - Pražan Občan 2.0

Jak dál v kauze Opencard?

Vážený pane poslanče, - můžete prosím prozradil, kdy se PS hodlá zabývat resp. projednávat výsledky šetření poslanecké komise, zřízené ke kontrole postupu při uzavírání smluv MHMP v kauze Opencard?
Platí ve sněmovně princip, dle něhož si PS k objektivnímu zjištění stavu věci ustavila komisi a tudíž by jí její výsledky měly zajímat a tyto by tudíž měla veřejně co nejdříve projednat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.05.2015 16:36:22 - PhDr. Daniel Korte

Vážený Pražane,

"Závěrečná zpráva vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny k prověření způsobu vyšetřování kauzy Opencard" (sněmovní dokument 1699) byla projednána na plénu PsP 23. 1. 2015 v 13.30 hod. Diskusi k ní naleznete ve stenozáznamu.

Zároveň Vám sděluji, že komise prostřednictvím předsedy Bronislava Schwarze podala trestní oznámení na st. zástupkyni JUDr. Dagmar Máchovou pro podezření ze spáchání trestného činu "zneužití pravomoci úřední osoby" a stejně tak na policejní orgán, což nyní vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů.