PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.07.2015 13:19:29 - Martin Veselý

Svoboda a bezpečnost

To jste řekl hezky. Svoboda je důležitější než bezpečnost. Problém je, že my máme nyní oboje, ale ne svoji vinou svou bezpečnost ztrácíme. Kde je viník? A dočkáme se brzy svobodné bezpečné Evropy nebo se spíš přikláníte k opačnému scénáři? Lze černému scénáři zabránit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.07.2015 10:46:15 - PhDr. Daniel Korte

Děkuji. Řekl jsem, že mám-li volit mezi svobodou a bezpečím, volím svobodu, i když je nebezpečná. Dnešní svět je ovšem stále nebezpečnější. Jak na rizika reagujeme? Ve středu poslanci všech klubů s výjimkou TOP 09 schválili navýšení pravomocí zpravodajských služeb, což v důsledku znamená umenšení práv a svobod občanů: zrušení mlčenlivosti při správě daní, prolomení bankovního tajemství a nedotknutelnosti osoby, soukromí a listovního tajemství - práv garantovaných Ústavou, resp. Listinou základních práv a svobod. Čili: teroristé usilují o zničení naší svobody. V zájmu boje proti terorismu se své svobody  sami dobrovolně vzdáváme, čímž realizujeme cíl teroristů.

Myslím, že jsem tím - byť nepřímo - odpověděl i na Vaši otázku.