PhDr. Daniel Korte

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • Stálá komise pro kontrolu použití operativní techniky Policie České republiky
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,12. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.11.2015 11:19:49 - Zajac

uprchlické tábory

Všichni se brání kritice, že u nás žijí uprchlíci v nevyhovujících podmínkách, které připomínají pobyt v koncetráku. Podmínky se ale za poslední týdny údajně zlepšily. Zajímalo by mě proč, když údajně vše bylo v pořádku? A jak byste podmínky v detenčních zařízení v Česku hodnotil vy? Navštívil jste nějaké takové?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.01.2016 15:57:31 - PhDr. Daniel Korte

V žádném detenčním centru jsem nebyl. Ale jsme dnes civilizovanou zemí, koncentráky zde byly naposled v 50. letech minulého století. situaci jsme opakovaně projednávali ve výboru pro bezpečnost a byli jsme ujišťováni, že to není pravda. Ač opoziční poslanec, nemám důvod nedůvěřovat slovům pana ministra Chovance, zatímco paní ombudsmanka, od níž tyto informace vycházely, opakovaně hodnotila skutečnosti neadekvátně.

Připodotýkám, že nedovolené překročení státních hranic je trestným činem. A spáchání trestného činu má logicky své důsledky.