PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2017 17:42:00

Také letos pamatujeme na bezpečí malých školáků

Také letos pamatujeme na bezpečí malých školáků

Královéhradecký kraj se dlouhodobě snaží zajistit bezpečnost pro nejohroženější části populace, k nimž patří i malí školáci. I tentokrát proto prvňáci v Královéhradeckém kraji dostanou při zahájení školní výuky startovací balíček.

 Jedná se o sáček, který je možné využívat k nošení přezuvek, cvičebního úboru či jiných věcí a který je vyroben z kvalitního textilu a opatřen reflexními prvky.

„Navzdory svému věku a nedostatku zkušeností se světem dospělých jsou školáci často nuceni se pohybovat v silničním provozu, mnohdy i na špatně osvětlených místech a podél komunikací, které nejsou doplněny chodníkem ani cyklostezkou,“ řekl hejtman Jiří Štěpán.

Součástí sáčku je ještě odrazové sklíčko v podobě semaforu s uchycením, které si děti mohou připevnit na svůj batoh, kolo či jako přívěšek na klíče.

Pytlíčky budou distribuovány v prvních dnech po zahájení vyučování prostřednictvím obcí s rozšířenou působností na jednotlivé základní školy. V případě selhání distribuce se mohou pedagogové či rodiče obracet na Krajský úřad Královéhradeckého kraje. V letošním roce bude mezi žáky prvních tříd základních škol z celého kraje rozděleno 5 756 pytlíčků.

Projekt „Bezpečně do školy s Královéhradeckým krajem“ realizuje Královéhradecký kraj již od roku 2014. Je zaměřen na bezpečnost dětí, zejména těch, které nastupují do prvního ročníku základní školy. Každoročně dostávají tyto děti dárek formou kufříku nebo batůžku s další výbavou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama