PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2014 10:09:23

Putin

Putin

ne tak bezbranný, jak mohlo zdát

V odpovědi na dotaz čtenáře, jak bych charakterizoval Vladimíra Putina, jsem včera napsal, že umí pracovat s informacemi.

        Uvedu jeden příklad. USA se křečovitě snaží vecpat Ukrajinu do NATO a pro tento svůj cíl přehlíží úplně všechno, dokonce i to, že se na Ukrajině děje stejné zvěrstvo jako v bývalé  Jugoslávii (UCK Hashima Thaciho organizovala obchod s tělesnými orgány vražděných zajatců a dětí -viz paměti Carly da Ponte, bývalé šéfky soudu ICTY). To se dnes děje i na Ukrajině. A  USA mlčí. USA se snaží dostat pod kontrolu ložiska břidlicového plynu na Ukrajině. Proto je ničen Slavjansk (ukrajinské vládní síly tam mj. zničily sedm nemocnic z osmi), kde je největší koncentrace zásob břidlicového plynu (v představenstvu Burisma Holdings, licencované společnosti pro těžbu břidlicového plynu, je syn vicepresidenta Joe Bidena Robert Hunter Biden). Snaha dostat Ukrajinu do NATO a obklíčit Rusko se tak kryje s ekonomickým zájmem, kterému sekundují Poláci, kteří cvičili Pravý sektor a jejichž služby jsou na Ukrajině velmi aktivní. Donald Tusk se dokonce snažil Evropu připravit na rozpad Ukrajiny. 

        Do všech těchto hrátek a mediální hysterie nyní vstoupil Putin. Prosadil odpuštění kubánského dluhu ze strany Ruska ve výši 90%. Proč? Důvod je jasný. Bude chtít v případě potřeby instalovat na Kubě balistické rakety kratšího doletu, které jsou schopny zasáhnout americké území. Tedy v tom případě, že se Američané budou dále cpát na Ukrajinu. Tyto balistické rakety nepodléhají těm omezením, které známe u mezikontinentálních raket. Rusko dále může vzkřísit špionážní a odposlechovou stanici na Kubě v lokalitě Lourdes, kterou v minulosti opustilo, neboť věřilo v dobré partnerské vztahy s USA. Protože se vzájemně se respektující vztahy nekonají, otevírá se možnost návratu na stanici.Odpuštěním dluhu si Rusko vytvořilo dobré výchozí podmínky.

        Putinova odpověď je překvapivá a chytrá. Pokud USA budou nadále strkat Ukrajinu do NATO a ohrožovat tím Rusko, dostanou se pod záběr ruských raket. Na vlastní kůži tak poznají důsledky své politiky- dostanou ochutnat svou vlastní medicínu.Vypadá to, že Rusko má účinné páky. A utrpení ukrajinského lidu snad skončí. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama