PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.09.2015 13:04:10 - Bulva

Kdyby byla pravda, co říkáte

A USA se snažili oslabit pozici Evropy, proč, by to dělali? Nenahrávali by tím svému protivníkovi Putinovi? Rusko totiž velmi dobře umí využít slabosti států ve svůj prospěch, čehož jsme byli svědky, když jsme se stali součástí sovětského svazu. Rozumím tomu, že vy byste byl pro, ale co by z toho měla Amerika?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.09.2015 18:24:27 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Já jsem ostražitý vůči všem velmocem, včetně Ruské federace. Na váš dotaz, co by tím Amerika získala, je odpověď prostá: globální nadvládu. Ekonomická situace USA už není taková jako za doby studené války. Paul Volcker (šéf Fedu za Reagana) řekl v roce 1978 na univerzitě v anglickém Warwicku, že USA mají na výběr buď držet stabilitu světové ekonomické soustavy, nebo si zachovat svobodu jednání tím, že světový ekonomický systém budou destabilizovat. Zvolili to druhé. A já dodávám, že nyní destabilizují v zájmu vlastní svobody jednání světový systém politických vztahů.