PharmDr. Romana Vohralíková

  • TOP 09
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2010 11:14:29

Hrdinové internetových diskusí

Hrdinové internetových diskusí

Internet jako médium skýtá možnosti urážet lidi kolem sebe, používat vulgarismy a to vše pod pláštíkem anonymity.

 Vážení účastníci internetových diskusí,

 chápu Vaši potřebu vyjádřit svůj názor. Pokud je ale tento názor podepsán nicneříkající značkou, zkratkou, křestním jménem, přezdívkou nebo dokonce slovem "anonym" - je jasné, že přispěvatel se za svůj názor buď stydí, nikdy by jej takto nevyjádřil, má strach z odhalení nebo si prostě jen chce vylít vztek na kohokoli.

Pokud mám názor na věci kolem sebe a chci jej sdělit ostatním, měla bych mít dost odvahy se pod něj podepsat. Samozřejmě, jestliže pisatel nechce být považován za hulváta, neměl by používat vulgarismy, pomluvy a očerňování lidí, které osobně ani nezná. 
Mně také jdou někteří lidé na nervy a to, co napíši do diskuse, jim řeknu do očí, budu-li mít příležitost. Vědomí, že si kdokoli může můj příspěvek přečíst, je pro mě mimo jiné i určitou formou sebekontroly. Občas mi v rozhovoru v některých situacích také "ujede" výraz, který by neměl, ale není to často a v takovém případě jsem si vědoma následků. 
Přesvědčení, že veřejné diskuse by se měli účastnit lidé, kteří si za svými názory stojí a ne si v nich hojit své mindráky nebo vybíjet agresivitu, mi nikdo nevyvrátí. Bohužel ve volební kampani nám někteří zástupci určitých stran ukázali velkou míru agresivity a neslušného chování. Pojďme jim ukázat, že vyjádřit nesouhlas se dá i slušně, že není nutné házet výkaly po někom, kdo se nám nelíbí nebo s ním nesouhlasíme. V českém slovníku je spousta výrazů, které můžeme použít a které velmi dobře dokáží popsat to, co chceme. Místo nich řada lidí používá výrazy, které patří do oblasti medicíny a jejich vulgární podoby.
 Nikdo by nás neměl napadnout za to, že nezastáváme stejný názor jako on. Žijeme ve svobodné zemi, pojďme se nebát v ní žít a využít svého práva na svobodný projev. Lidí, kteří si pamatují zemi, ve které se báli říci svůj názor na cokoli, jsou naštěstí už dávno pryč.Pamatuji si na to velmi dobře, v době sametové revoluce mi bylo 23let. Proto jsme ráda, že můžu říct nebo napsat, co si skutečně myslím a dokážu to i bez toho, abych někoho urážela nebo používala vulgarismy. A co vy?
PharmDr. Romana Vohralíková TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama