RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2015 10:33:45 - chromozom

pomoc uprchlíkům

Kolik uprchlíků jsme podle vás schopni přijmout a podle jakého klíče je vybrat? A když už tu budou, co budou vlastně dělat? Žít pouze z dávek?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.06.2015 12:54:14 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane chromozome,

za prvé jsem proti tomu, aby nám Evropská komise stanovila pomocí kvót, kolik uprchlíků budeme muset přijmout. Za druhé upozorňuji na to, že sebevětší počet uprchlíků, které by byly Evropa a Severní Amerika případně ochotny přijmout, nemůže vyřešit situaci v Africe, na Blízkém Východě, v Asii a vůbec všude ve světě, kde lidé trpí místními válkami a nepředstavitelnou chudobou. Jsou jich stamiliony až miliardy. Žijí v podstatě stejným způsobem, jako jejich předkové v minulých staletích, jen na rozdíl od nich vědí z televize, že pokud se dostanou do Evropy, Severní Ameriky nebo Austrálie, čeká tam na ně ráj.

Tak se tam ti nejschopnější a nejsilnější z nich snaží dostat. Zaplatí si u zprostředkovatelů, z velké části zločinců, místo na lodi a vydají se k zaslíbené zemi. Jsou jich tisíce a spoléhají na záchranný systém zemí, k jejichž pobřeží míří a na sociální systém zemí, do kterých chtějí následně proniknout. Neumějí jazyk zemí, ve kterých se chtějí uchytit a nemají často žádné vzdělání ani kvalifikaci. Jejich přijetí je pro evropské země vražedné.

V každém případě musíme odmítnout politicky korektní tezi, že je nepřijatelné tyto běžence vracet do jejich zemí a tím je zbavit práva na život v hmotném dostatku a v bezpečí. Otázka je, kdo vytváří tyto normy politické korektnosti. Jsou to především všechny možné nevládní organizace, připravené hospodařit se státními případně evropskými penězi a o uprchlíky se starat.

Jediné, s čím je možné souhlasit, je přijetí takzvaných politických uprchlíků, kterým v jejich zemích kromě chudoby hrozí i ztráta svobody či dokonce života, například křesťanských rodin ze Sýrie.

S pozdravem

Jan Zahradník