RNDr. Václav Exner, CSc.

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2010 19:50:35

O důvěře

O důvěře

Občané Poslanecké sněmovně moc nedůvěřují. Dá se říci - dře to! Podivuhodná pravice, složená z ODS a čtyřčlenného zbytku zelených, se ocitla v menšině a bojuje o přežití.

S podporou sociální demokracie podílející se výrazně na přechodné Fischerově vládě se jí ještě podařilo přijmout protilidový Janotův balíček. Poté, co socialisté alespoň částečně prozřeli a připojili se k naší snaze odstranit z něj aspoň to nejhorší, začala pravicová menšina vytvářet obstrukční překážky. Její poslanci sice chodí na jednání, ale snaží se pod různými záminkami zabránit přijetí jakékoli, byť pro občany sebepotřebnější, zákonné úpravy.

Před 15 lety přijatý jednací řád sněmovny jim k tomu dává dost možnosti. Pravda, obstrukce patří k parlamentní činnosti, nejen u nás, ale i ve světě. To, co však občané vidí v poslední době, ukazuje sněmovnu jako pověstnou »žvanírnu«. Snad si, zvláště mladí, nezkušení voliči, kterým sebral tzv. Janotův balíček například peníze z mateřské, uvědomí (a s nimi další občané), kdo stát do schodkových veřejných rozpočtů, dluhů a složité hospodářské a sociální situace přivedl. Ano, jsou to ti »dovedové«, kteří velkohubým řečněním a s drzostí jim vlastní brání sněmovně projednat důležité zákony ve prospěch většiny občanů. Návrhy, které připravila KSČM, a které díky obstrukcím ODS dosud čekají na projednání, k nim bezesporu patří.

Václav Exner, poslanec KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama