ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2013 19:41:00

Jsme jednotně proti vládě Petra Nečase

Jsme jednotně proti vládě Petra Nečase

Věci veřejné dnes na schůzi Poslanecké sněmovny k projednání návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky zcela rozhodně nepodpoří vládu Petra Nečase.

Na tiskové konferenci ze dne 21. prosince se Věci veřejné jako první politická strana vyjádřily, že vyvolají jednání o hlasování nedůvěře této vládě se všemi parlamentními stranami, nezařazenými poslanci a dalšími protivládními iniciativami. Zcela kriticky se vymezují především k deseti hříchům vlády Petra Nečase. Desatero hříchů přednesou poslanci také dnes na plénu.

Věci veřejné ve svém desateru hříchů vlády Petra Nečase poukazují na:

 1. Rostoucí nezaměstnanost – nezaměstnanost se blíží k úrovni deseti procent a každý den přibývá dva tisíce nezaměstnaných.

 2. Zhoršování podnikatelského prostředí – je nutné  investovat do veřejných akcí – staveb, infrastruktury, bydlení, startovních bytů; druhotná platební neschopnost; platba DPH až po zaplacení faktur!

 3. Amnestii a rostoucí kriminalitu - primární odpovědnost spadá na premiéra a vládu jako celek (president není ústavně odpovědný) – premiér měl znát detail a především dopady amnestie – mravní, ekonomické a sociální!

 4. Nakupování moci a zastrašování Policie – dochází k vyhrožování vyšetřovatelům a státním zástupcům; k systematickému přetahování přeběhlíků; k uplácení rebelujících poslanců ODS vysoce postavenými vládními trafikami!

 5. Drahé potraviny –upozorňujeme na mnohem levnější a kvalitnější potraviny v zahraničí; jsme proti současnému zákonu o Významné tržní síle; skokově vyrostla hmotná nouze domácností až na 6%!

 6. Drahou naftu a zvyšování DPH – vláda zcela nelogicky zvedá DPH ač to podlamuje tuzemskou ekonomiku; současně zdražuje naftu!

 7. Podporu lichvářů a exekutorů - vláda nijak neřeší svévoli lichvářů a exekutorů; neřeší nemravné půjčky, nelegální podmínky úročení ani poplatky za jednotlivé exekuce!

 8. Podporu hazardu – nutnost zpřísnění zdanění nejméně na úroveň 10 mld. Kč a omezit počet herních automatů – ročně je postiženo na 100 000 občanů gamblerstvím (když připočteme rodinné příslušníky, spolupracovníky v zaměstnání jsme na počtu 1 mil. občanů)!

 9. Nekoncepční rušení nemocnic - dochází k nárazovému rušení regionálních nemocnic – přitom jsou často levnější a efektivnější!

 10. Církevní restituce - příliš velkorysé finanční vyrovnání s církvemi; chybí výčtový zákon; hrozí zpochybnění Benešových dekretů a prolomení hranice roku 1948!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama