ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2010 16:56:31

K politice mne dovedl otec

K politice mne dovedl otec

Radka Johna podporuje rytíř Ctirad John.

Radek John (55), publicista a nyní lídr Věcí veřejných, se přiznal, že k zájmu o politiku ho přivedl jeho otec Ctirad John (89), profesor Karlovy univerzity, šéf mikrobiologie a imunologie. John starší byl za své celoživotní dílo oceněn titulem Rytíř českého lékařského stavu.

"To byl vždycky doma rituál. Otec přišel z univerzity a vyprávěl, co se tam po tom osmašedesátém roce děje. A my jsme probírali, co by se s tím dalo dál dělat. Díky němu jsem se začal zajímat o politiku," svěřil se Radek John Korzu.

Mohl jít v tatínkových lékařských šlépějích, ale nakonec se rozhodl jinak: "Mám starší sestru a ta studovala medicínu. Když jsem ji vídal na gauči, jak se učí anatomii, řekl jsem, že se chci věnovat humanitním vědám, že medicína pro mne není. Tatínek měl pro to pochopení."

Nyní je Radek rád, že otec podporuje i jeho politické ambice. "Tatínek je nespokojený s tím, jak to u nás teď vypadá. A když se dívá na svět z pohledu svých devadesáti let, chtěl by, aby to v naší zemi skončilo happy-endem. A říká mi ´oni to kluci nedokážou, musí přijít někdo jiný´. Tatínek je v plné síle a já doufám, že se alespoň částečného šťastného konce dožije."

John senior jeho slova potvrzuje.  "Radkův vstup do politiky velice vítám, protože v poslední době už jsem Novu s její publicistikou, kterou vedl, příliš neobdivoval. Syn má rád metamorfózy a já věřím, že bude dobrým politikem," dodává.

Zrcadlo mých lásek není jen o ženách. Teď profesor Ctirad John napsal knihu Zrcadlo mých lásek aneb Vzpomínky (vydavatelství Galén), kterou pokřtil v pražské Novoměstské radnici. "Knížka má erotický název, Radek mi ho nevymyslel, byl to nápad mého přítele Františka Houdka. Není to kniha o ženách. Lásky mohou být i univerzitní, mohou to být i mé milované Jižní Čechy. Láska je stále i má bývalá práce, do které pořád strkám nos a snažím se sledovat její další vývoj," vysvětluje profesor John.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama