ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.02.2014 11:33:43

Přeprogramujte Rittiga. Ať čerpá z eurofondů

Přeprogramujte Rittiga. Ať čerpá z eurofondů

Pomalu nemine týden, aby nás nebombardovaly novinové titulky „ ČR nestihne vyčerpat dotace“, a to z nejrůznějších kapitol evropského rozpočtu. Už se z toho stává kolorit, což se nám nemůže a nesmí líbit, jelikož na tom tratíme všichni.


Expremiér Jiřího Rusnok byl spokojen s tím, že v unii zůstane ležet ladem pouhých 10 miliard alokovaných pro ČR. Jeho bilanční samochválu však minulý týden „ navoněla“ ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová, která pouze zasadila informaci do kontextu, že celá EU nevyčerpá 16 miliard, z čehož 10 jen ČR!  
Na stejné vlně surfoval také ministr vnitra Milan Chovanec při představování svých nových náměstků. Na tiskové konferenci konané v minulém týdnu v podstatě zúžil snahu svého rezortu na „čerpací stanici “, protože vnitro se flákalo.
 Móda se ale přes víkend nezměnila. Nejvyšší kontrolní úřad dnes konstatoval, že nestihneme vyčerpat evropské dotace na modernizaci železnic, jelikož ministerstvo dopravy o projektech mimokoridorových tratí rozhodovalo údajně netransparentně. 
Kdybychom žili ve 23. století, dalo by se určitě umění pánů Rittigů a jim podobných na vyvádění peněz ze země jednoduše přeprogramovat. Jen přehodit fázi, výhybku v mozku z mínusu na plus a to by bylo radosti na Starém Bělidle. Nebyl by to krásný pohled, kdyby kmotři začali v rámci nápravy čerpat finance z evropských zdrojů jako mávnutím kouzelného proutku.  
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama