Robert Adámek

Nebojím se mluvit pravdu!
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2010 11:38:40

D1 v Ostravě k ničemu

D1 v Ostravě k ničemu

Dálnice D1 měla v Ostravě do jisté míry sloužit jako obchvat města. Nestalo se to, proč? Protože byla dálnice uvnitř města zpoplatněna od 1.1.2010. Jedná se o naprosto standardní situaci, která se na ministerstvech děje dnes a denně.


Prostě někdo řekl "zpoplatníme to" a to, že proti tomu stojí celé obrovské město, město o bezmála 350 000 obyvatelích, magistrát i policie, to úředníky na ministerstvu nezajímá.
Magistrát požádal o vyjímku, jakou má jak Praha tak Brno. Ostrava ji prostě nedostala, proč? To nikdo neví.

Jak je možné, že úředníci ministerstva nereflektují na názor tří set tisíc občanů? Jak je možné, že dvě města vyjímku dostanou a třetí ne?
V Ostravě a celém Moravskoslezském kraji převládá letitý názor, že na nás Praha kašle, proč se tedy snaží pánové z ministerstev tento názor podporovat?
Jejich hloupé a zbytečné rozhodnutí zapříčiní a zapříčiňuje zhuštění dopravy centrem města, kterou měl naopak obchvat odlehčit a zhoršování už tak nepříznivých
povětrnostních podmínek.

Ani policie nemá na tuto hloupost žádné páky, musí postupovat podle zákonů, i když mnohdy špatě připravených a nelogických a musí tedy řidiče pokutovat.
Ano, dálniční známka je dobrá věc, speciálně pro mě zcela nepostradatelná, ale to proto, že jezdím často po republice. 
Člověk, který pouze jede do práce a kouskem dálnice projede 2x denně, si ji prostě nepořídí a být v jeho situaci, neudělal bych to ani já, tedy využije nezpoplatněných komunikací.
Obchvat  města tedy zcela ztrácí podstatu obchvatu a pouze nám v kraji nadělal nepříjemnosti, spoustu omezení dopravy při stavbě. které jsou zde stále.

Otevření dálnice je taky sporná záležitost, dá se považovat za otevření jeden 30km pruh, kde je jízda za současných zimních podmínek a neukázněnosti řidičů o život. Je příjemné dojet do Olomouce za hodinu, to je nesporně pravda, jen by měli ministerští úředníci zvážit, zda je jejich rozhodnutí správné a užitečné. Já, a celá Česká pirátská strana v našem kraji, jej považuji za výsměch Ostravě a budu se zasazovat jak budu moci, o jeho přehodnocení.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama