Rožnov pod Radhoštěm [okres Vsetín]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.11.2012 16:12:33

Sbírka pro Domov Kamarád

Sbírka pro Domov Kamarád

Tradiční adventní sbírku pod vánočním stromem bude také v letošním roce pořádat rožnovský Domov Kamarád. Kasička bude u vánočního stromu na Masarykově náměstí v centru města umístěna od pátku 30. listopadu až do období krátce před vánočními svátky.

 

Tradiční adventní sbírku pod vánočním stromem bude také v letošním roce pořádat rožnovský Domov Kamarád. Kasička bude u vánočního stromu na Masarykově náměstí v centru města umístěna od pátku 30. listopadu až do období krátce před vánočními svátky.

Více než pět let. Tak dlouhá je tradice adventní sbírky pod vánočním stromem, kterou organizuje Domov Kamarád. Jde o jednu z pravidelných sbírkových akcí pořádaných touto rožnovskou organizací zajišťující sociálně-terapeutické dílny.

Vybrané finanční prostředky jsou vždy určeny výhradně na provoz nebo investice v rámci Domova Kamarád. „Sbírka je povolena na několik let a my vybrané peníze neutrácíme, ale shromažďujeme je na našem sbírkovém účtu. V příštím roce povolení sbírky končí a my se poté, také s ohledem na výši vybraných finančních prostředků, rozhodneme o způsobu jejich využití,“ prozradil místopředseda sdružení Domov Kamarád Petr Jelínek s tím, že konkrétní představu pracovníci i klienti Domova Kamarád již mají. „S vysokou pravděpodobností půjdou získané peníze na rekultivaci zahrady Domova Kamarád. Do ní ještě nikdy nebylo investováno a zahrada patří mezi dlouhodobě neudržovanou část našeho zařízení. Samozřejmě ještě nevíme, kolik finančních prostředků ze sbírky získáme. Nicméně rádi bychom investovali do nových chodníků, zvýšených záhonů pro vozíčkáře, odpočinkové zóny, smyslových záhonů nebo zvýšeného ohniště. Náklady se budou pohybovat v řádech statisíců. My máme aktuálně na sbírkovém kontě kolem sedmdesáti tisíc korun,“ doplnil Petr Jelínek.

Adventní sbírka pod vánočním stromem není jedinou podobnou akci Kamarádu. Domov Kamarád každoročně pořádá benefiční koncerty a sbírka probíhá také v rámci adventních koncertů Základní umělecké školy.

Domov Kamarád má k dnešnímu dni 30 přihlášených klientů, kapacita je 28 klientů na den. „Od příštího roku očekáváme navýšení kapacity až o sedm lidí,“ uzavřel Petr Jelínek.

Zvuková verze


Zpracoval:
Tomáš Gross
tiskový mluvčí
MěÚ Rožnov p. R.
Masarykovo náměstí 128-129
756 61 Rožnov p. R.,
tel.: 571 661 137
gross.os (zavinac) roznov.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama