Vojtěch Mišičák

Solidarita, ekologie, demokratický socialismus!
  • Levice
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.01.2014 10:44:36 - Vratislav Prokop

Filip

JE pravda, že KSCM vlastní jen Vojtech Filip? Kazdy z komunistu o tom tak mluvi, ze je to spolecnost Filipa a Kovacika, vc pridruzenych s.r.o. To by byla skoda!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.01.2014 6:49:04 - Vojtěch Mišičák
Dobrý den, já nejsem členem KSČM, i tak mi na této straně záleží, protože jsem tuto stranu volil a některé kandidáty jsem v několika volebních kampaních podporoval. Záleží mi na ní také proto, že i v reformistickém bahně této strany se na revizionistických ostrůvcích najdou komunističtí jednotlivci. Člověk by musel být slepý a hluchý, aby neviděl, že pan předseda Filip dává jedněm méně schopným prostoru více, než některým více schopným. Pak, když si usmyslí, že je potřeba vyhazovat peníze strany z okna, dá možnost uplatnit se všeho schopným lidem typu paní Jany Mrencové, lobistky z prostředí ČSSD, která se má starat o marketink a mediální zastoupení strany. Toto je velmi kritizováno řadovými členy strany, tak i mnoha funkcionáři na všech úrovních. Jak se postarala o marketink, to jsme viděli na výsledku voleb. V dobách, kdy straně předsedal Miroslav Grebeníček, kterého kriticky podporuji, strana dávala na volby třetinu peněz, které dává dnes a výsledky byly daleko uspokojivější. Předsedu poslaneckého klubu Pavla Kováčika bych do toho netahal, s ním při každém setkání rád promluvím pár slov. Nevídám se s ním často, působím v Jihomoravském a Zlínském kraji a jako funkcionář ústředního voleného orgánu KSČ také v Praze. Jeho kraj Vysočinu má na starost jiný z tajemníků strany. Po loňských volbách opět dostal podporu poslaneckého klubu KSČM k jeho vedení. Myslím, že se pár chyb v minulosti dopustil, například stažením přihlášených poslanců z diskuze o zákonu o "Třetím odboji", i tak si nemyslím, že by se podílel na nějakých nepravostech vůči straně. Zda je to škoda? Asi ano. A co nám zbývá? Buď KSČM ignorovat, jako každou jinou prorežimní stranu a ve volbách, kde nekandiduje naše Komunistická strana Československa, KSČM nevolit, ale tím jistě z povrchu zemského nezmizí, nebo zkoušet na členy a vedení strany tlačit různými způsoby, aby se vzdali svého nekomunistického politikaření a vyhledávat zmíněné komunistické jednotlivce pro spolupráci. V současnosti dělám asistenta pro regionální kancelář senátorce za KSČM Martě Bayerové, která jistě komunistickým jednotlivcem v KSČM je. Dnes je ve straně na jejím rodném Znojemsku pošlapávána vedením okresního výboru KSČM, zejména jejím předsedou, který jí znemožnil, aby byla volena na okresní konferenci jako kandidátka za KSČM pro obhajobu svého mandátu v Senátu Parlamentu České republiky. Mohou si být ale jisti, že členové KSČ, organizovaní i neorganizovaní mladí komunisté v Jihomoravském kraji udělají vše pro to, aby svůj mandát s naší podporou obhájila. Takovým nekalým praktikám je správné říci jasné a jednoznačné "NE", samozřejmostí je být k nim otevřeně kritický.

S pozdravem, Vojtěch Mišičák