Mgr. Karolína Peake

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2011 10:24:14

Téměř polovina lidí hodnotí protikorupční úsilí VV pozitivně

Téměř polovina lidí hodnotí protikorupční úsilí VV pozitivně

Podle zveřejněného výzkumu agentury STEM hodnotí boj proti korupci vicepremiérky Karolíny Peake (VV) nejpříznivěji sympatizanti Věcí veřejných, kladná hodnocení ale převažují i mezi sympatizanty TOP 09 a ODS.

Poctivou snahu v protikorupčním úsilí jí přiznává i čtvrtina lidí, podle nichž se proti korupci toho nedělá víc než dříve. „Je to pro mě jeden z jasných signálů, že výsledky mého resortu mají reálný dopad i v očích veřejnosti. Navíc je to pro mě velká výzva, abych o protikorupčním tažení Věcí veřejných přesvědčila i tu druhou polovinu veřejnosti,“ uvedla k výsledkům výzkumu agentury STEM provedeného pro Věci veřejné vicepremiérka Karolína Peake.

Protikorupční opatření jsou jedním z klíčových bodů programu Věcí veřejných. Stejně tak jde i o důležité téma, které zajímá a sleduje veřejnost. Podle více než třetiny lidí je tato skutečnost výsledkem toho, že se proti korupci zasahuje více než v minulosti. Předseda strany Radek John k výzkumu dodal: „Není se co divit, posledních dvacet let se s korupcí prakticky nic nedělo. Věřím, že tento pozitivní trend protikorupčního vnímání bude pokračovat, a to nejen u těch, kteří sympatizují s Věcmi veřejnými a vládními stranami.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama