Mgr. Michal Pobucký, DiS.

primátor statutárního města Frýdek-Místek
  • SOCDEM
  • Moravskoslezský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2020 15:25:00

Ptačí krmítka nejsou korýtka

Ptačí krmítka nejsou korýtka

Statutární město Frýdek-Místek žádá občany města, aby do krmítek pro ptáky na veřejných prostranstvích, zejména v parcích, vkládali pouze stravu určenou pro ptáky.

Zbytky z kuchyně, především solená, kořeněná a uzená jídla, ptákům škodí. V zimních měsících také není nutné do krmítek dávat misky s vodou, které ptákům v budce brání při krmení, navíc se voda často dostává do krmení, které následně v budce zamrzá, takže se k němu ptáci nedostanou.

„Obracejí se na nás občané, že v krmítkách jsou zbytky z kuchyně, od uzenin, přes cukroví až po těstoviny a slané pečivo, které ptákům opravdu velmi škodí, zejména sůl je pro ně téměř jedem. Abychom tomuto nešvaru zabránili, hodláme ke krmítkům umístit cedulky s informacemi o vhodné stravě pro ptáky, kam patří slunečnicová semínka, proso, pšenice, jádra vlašských nebo lískových ořechů nebo taky jablko. Je třeba si uvědomit, že krmítka nejsou korýtka,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že vhodná strava ptákům pomůže zdravě přečkat zimní období tak, aby na jaře mohli vyvést mladé a plnili dál svou důležitou funkci v přírodě.

Ptáci, kteří u nás přezimují, se živí převážně rostlinnou stravou, kterou tvoří různá semena, jádra, bobule a jiné plody.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama